Rankinės sulčiaspaudės: genialumas slypi paprastume


želmenys, žalumynai rankinėmis sulciaspaudemis

 

Atrodo, jog jei jau pirkti sulčiaspaudę – tai tik didelę, galingą, ir tinkančią viskam. Deja, tokia sulčiaspaudė dar nesukurta ir, vargu, ar bus sukurta, todėl prieš perkant sulčiaspaudę svarbu atsakyti sau į klausimą – kokioms sulčiaspaudėms kokius reikalavimus keliate?

 

Jeigu sulčiaspaude naudositės nedaug ir spausite sultis tik iš tam tikrų produktų, verta pagalvoti apie pigesnius ir praktiškesnius sulčiaspaudžių variantus, pavyzdžiui, rankinę sulčiaspaudę, kuri turi savų privalumų. Joms nebūtinas elektros šaltinis, todėl galima ją laikyti ne tik namie, bet ir sodo namelyje ar pasiimti su savimi į kelionę – tai bene pagrindiniai privalumai, kuriais pasižymi rankinės sulčiaspaudės.

 

Dauguma rankinų sulčiaspaudžių, puikiai spaudžia sultis iš želmenų ir lapinių daržovių, tačiau galima rasti ir tokių, kurių komplektacijoje yra ir sietelis, todėl jomis nedideliais kiekiais išsispausite sultis ir iš įvairių vaisių bei daržovių.

 

 Rankinės sulčiaspaudės lexen

 

 

Rankinės sulčiaspaudės veikia mechaniniu principu: sukant rankenėlę su rankomis. Natūralu, kad sukamoji jėga bus mažesnė nei elektrinių sulčiaspaudžių, todėl išryškėja vienas šių sulčiaspaudžių trūkumas – jomis nesunkiai išeis spausti sultis iš vaisių ir uogų, bet bus sunkiau  išgauti sultis iš kietų daržovių – morkų, salierų šaknies, imbiero ir kitų panašių produktų.

 

Taigi, rankinės sulčiaspaudės privalumus pajus ir lengvai pritaikys tie, kurie jas žada naudoti specifinėms reikmėms – spausti sultis iš želmenų ir lapinių daržovių bei tiems, kurie ieško mažos ir lengvos sulčiaspaudės, kurią galėtų daug kur vežiotis su savimi. Kaip dar vieną privalumą reikėtų paminėti lengvą rankinių sulčiaspaudžių plovimą.