Ruošiame grybų atsargas džiovinant


Atsargų ruošimas žiemai ir ne tik – viena iš svarbių geros šeimininkės pareigų. Kaip tinkamai jas paruošti, kad būtų sveika, skanu ir ekologiška, susimąstome kiekvieno naujo gėrybių sezono metu. Vienu iš neišsemiamų atsargų šaltinių, mėgstantiems pasivaikščioti ir pabūti gamtoje, tampa lietuviškas miškas su savo grybynais. Prisirinkus šių miško gėrybių ir nespėjus suvartoti jų iškart, galima pasilikti žiemos atsargoms.

 

Džiovinti grybai džiovintuve

Grybų džiovinimas yra vienas iš sveikiausių ir populiariausių grybų konservavimo būdų. Tačiau, kad džiovinami grybai neprarastų savo pradinės spalvos ir kvapo (grybai itin „mėgsta“ sugerti pašalinius kvapus), džiovinti grybus taip pat reikia mokėti. Teisingas grybų džiovinimas namų sąlygomis, (kaip pav. elektrinėje orkaitėje, ant pečiaus, duonkepėje), yra žinių reikalaujantis ir kiek varginantis procesas. Vienas iš seniausių ir mūsų mamų gana dažnai naudotas grybų džiovinimo būdų – elektrinėje orkaitėje. Taip pat dažnai susiduriame su problema, kad džiovinti grybai apdulkėja, lengvai sugeria pašalinius kvapus.Tačiau grybų džiovyklė yra žymiai patogesnis pasirinkimas, tad orkaitę geriau palikime gardiems pyragams kepti.

 

Grybų džiovyklė Excalibur

Profesionaliuose maisto džiovintuvuose bet kurį maisto produktą džiovinti yra žymiai paprasčiau ir pigiau. Juose paprastai būna tikslus temperatūros reguliavimas, laikmatis. Taip džiovinimas bus tolygus, grybai džius vienodai dėl nuolat palaikomo tinkamo režimo. Džiovintuvai gali būti pačių įvairiausių dydžių (nuo vos kelių iki 10-ies ir daugiau padėklų), su laikmačiu arba be, su vienu arba dviem ventiliatoriais. Grybų džiovyklėje, džiovinimo metu karštas oras cirkuliuoja tarp dangčio, grotelių ir pagrindo, tokiu būdu produktai išdžiūsta neprarasdami savo vertingų medžiagų. Jei turite galimybių ir laiko rudenį apsilankyti Lietuvos miškuose, nepatingėkite pasirinkti pintinėlę grybų, kuriais galėsite mėgautis žiemos metu. Džiovintų baravykų kvapas žiemą virtoje sriuboje tampa išvis neįkainojamu.

Dziovinti maisto produktai

Grybų džiovyklė yra universalus įrenginys, kuriuo naudositės ruošiant namų sąlygomis obuolius, uogas ir daržovės. Džiovintuvas taip pat gali būti naudojamas ir įvairiems desertams ruošti, vaistažolėms, sūriui susidžiovinti. Na, o taip mėgstamas ir itin sezoniškas grybų derlius ant Jūsų stalo išbus žymiai ilgiau. Nepamirškite, kad ir kokiu būdu, elektrinėje orkaitėje ar grybų džiovyklėje pasiruošite džiovintų grybų atsargų, laikykite juos sandariai uždarytame inde, kad neužpultų maistinės kandys. Beje, yra teigiama, kad džiovinti grybai savo gerųjų maistinių savybių nepraranda netgi kelerius metus.

Džiovinti grybai

Mūsų siūlomi maisto džiovintuvai yra profesionalūs, kokybiški, sulaukę tik geriausių klientų atsiliepimų ir profesionalų įvertinimų. Jie tiks ir patiks tiek nedidelės virtuvės šeimininkams, tiek sodininkams, ūkininkams ar profesionalios virtuvės šefams. Siūlome įsigyti Sedona, Excalibur, L'equip maisto džiovykles itin palankiomis kainomis, o kartais ir gerokai pigiau. Skambinkite mums ir mes jums patarsime, kokį variantą rinktis. Koks džiovintuvas tinkamiausias, galiausiai bus jūsų pačių pasirinkimas, atsižvelgiant į paieškos kriterijus.