Migdolų pienas su lėtaeige sulčiaspaude?


Šį kartą siūlome Jums lengvai ir greitai pasigaminti riešutų pieno su lėtaeige sulčiaspaude. Tai padaryti galėsite su bet kokio galingumo sulčiaspaude. Visgi yra gana svarbu, kad sraigtas būtų tvirtas, rekomenduojama iš ULTEM medžiagos. Šį kartą savo Žalioje Virtuvėje išbandėme lėtaeigę sulčiaspaudę Hurom HH2G.

 

Hurom HH2G

Jums reikės:

0,5 stiklinės migdolų,

0,5 litro vandens,

Gamybos procesas iš tiesų labai paprastas, Jums patiks!

-Iš vakaro riešutus užmerkiame vandenyje, kad pažadintume jų gyvybinę veiklą (vyksta augalo ruošimasis dygimui). Primename, kad mirkyti riešutai yra lengviau virškinami, maistingosios medžiagos lengviau įsisavinamos, todėl tą daryti yra bene būtina dėl mūsų pačių geresnės savijautos.


-Ryte migdolus kelis kartus praplauname, kol vanduo taps skaidrus. Riešutų luobeles nulupti nebūtina.

 

-Pieną spaudžiame su lėtaeige sulčiaspaude Hurom HH2G.

 

-Kadangi ši sulčiaspaudė turi sulčių tirštumo reguliatorių, svirtelę nustatome į padėtį, skirtą skaidrioms sultims spausti.


-Imame šaukšta riešutų kartu su vandeniu ir lėtai leidžiame į sulčiaspaudės angą.

 

Ir štai – sveikas, skanus, baltas migdolų pienas!

Ir 200ml pienui pagaminti neužtrukome nei minutės. Naminį riešutų pieną dar galima paskaninti vanile, cinamonu, kakava, kardamonu. Išspaudų neišmeskite, jas galėsite panaudoti kepiniuose, pasinaudojus tokiu prietaisu, kaip maisto džiovintuvas, paskaninti sausainukus. Migdolu pienu galite balinti kavą, plakti kokteilius ar tiesiog skanauti vieną, duoti gerti vaikučiams. Patį pieną laikyti šaldytuve ne ilgiau kaip 3 dienas. Skanaus ir geros savjautos!

Žalia Virtuvė