Šiltus rūbus metam lauk ir traukiam sulčiaspaudes - pavasaris!


Artėja pavasaris. Norisi atsinaujinti, atsijauninti, paslėpti šiltus drabužius į spintą ir traukti ryškesnius, lengvesnius. Puikus laikas pagalvoti apie tai, kaip neskausmingai ir nekenksmingai padėti savo kūnui atsikratyti riebaliukų, sukauptų per žiemą.
 

Šviežiai spaustos sultys

 

Šiuo pereinamuoju laikotarpiu daržovės ir vaisiai praradę dalį savo vitaminų, reprezentatyvią išvaizdą, kartais nesinori jų netgi valgyti. Žalia Virtuvė siūlo puikią išeitį – spausti sultis! Siūlome kelis sulčių derinių variantus, kurie patinka mūsų klientams ir mums patiems. Beje, apsilankę pas mus, jūs galėsite paragauti šviežių sulčių, spaustų su lėtaeige sulčiaspaude. Pabandykite, tai visas kitas, natūralesnis skonis!

Hurom HH-2G sulčiaspaude

Klientų labiausiai pamėgti ir įvertinti sulčių deriniai

1)Kaitinantis kraują“

  • Apelsinai;
  • Obuoliai;
  • Imbieras;

 

2)Sotusis priešpiečiams“

  • Apelsinai;
  • Kivi, gabalėlis citrinos;
  • Bananas;

 

3)Sveikasis“

  • Morkos;
  • Salieras;
  • Obuoliai;

 

P. S Rečiau girdėtos, bet labai naudingos mūsų organizmui vaisiuose ir daržovėse esančios medžiagos:

Polifenolis - mažina cholesterolį, kraujospūdį, gerina arterijų (endotelinę) funkciją, užkerta kelią trombų formavimuisi, pagerina arterijų lankstumą, ilgina gyvenimo trukmę.

 

Likopenas - stiprina imunitetą, saugo nuo aterosklerozės, gerina širdies ir kraujagyslių sistemos būklę, mažina onkologinių susirgimų riziką.

Flavonoidai - pasižymi priešuždegiminėmis, priešalerginėmis, priešvirusinėmis, priešvežinėmis savybėmis. Flavonoidai reikalingi vitamino C pasisavinimui, todėl dažnai jų būna vitamino C preparatuose. Flavonoidai apsaugo vitaminą C ir kitus vitaminus nuo oksidacijos.

 

Antocianinas - turi baktericidinį poveikį, jie gali sunaikinti įvairių tipų kenksmingas bakterijas, stiprūs antidioksantai, gerina regėjimą.

 

Sojų izoflavonai - iš sojos pupelių išgaunamos biologiškai aktyvios medžiagos. Palengvina menopauzės simptomus, kuriuos sukelia sumažėjęs natūralių estrogenų kiekis. Fitoestrogenai reaguodami su estrogenų receptoriais sukelia švelnų poveikį, panašų į natūralių estrogenų, tuo būdu mažina karščio pylimus ir naktinį prakaitavimą. Tai puiki alternatyva hormoniniams preparatams.