Po žiemos atėjus pavasariui daugelis pajunta vitaminų trūkumą, kuris pasimato greitu nuovargiu, nervingumu, prasta nuotaika. Tai ženklas, kad vartojamas maistas neturi daug vitaminų. Sveikas maistas itin svarbus pavasarį, tačiau kai kurie žmonės nežino, kaip kitaip praturtinti savo organizmą vitaminais. Toks maistas, kaip salotos ar vaisiai, neužtikrina optimalaus vitaminų kiekio kiekvienam iš mūsų, todėl reikia ieškoti kitų būdų, kaip natūraliais būdais gauti taip reikalingų maistingųjų medžiagų. Išeitis yra – pradėkite spaustis šviežias sultis – jos yra tikra vitaminų bomba. Tačiau svarbu žinoti, kokias sultis gerti, kad pasiimtumėte iš jų visa, kas geriausia.
Daugumai jau žinoma, kad parduotuvėse perkamos sultys pakeliuose vitaminų nė iš tolo neturi tiek, kiek šviežiai spaustos sultys. Iš koncentrato gaminamos sultys prieš pakavimą būna išgarinamos, pašalinant pusę kiekio jų vandens, o vėliau jis vėl įpilamas prieš pat pakavimą.
Taip pat ne naujiena tai, kad dalis šviežiai spaustų sulčių vitaminų miršta per kelias valandas šaldytuve. Tad geriausia yra gerti ką tik išspaustas sultis.
Didelės svarbos vitaminų kiekiui sultyse turi ir sulčiaspaudės tipas. Ištirta, jog centrifugos principu veikiančios sulčiaspaudės tarkuodamos vaisius ir daržoves įtraukia daug oro, kuris skatina sulčių oksidaciją ir naikina naudingąsias vaisių medžiagas. Todėl maksimaliam vitaminų kiekiui sultyse išlaikyti naudokitės lėtaeigėmis sulčiaspaudėmis – jos ne tik neįtraukia oro spausdamos vaisius ar daržoves, bet ir apsaugo sultis nuo sąlyčio su metalu, kuris taip pat neutralizuoja vitaminus.
Jeigu pabodo „graužti“ vaisius ir šlamšti salotas, verta išbandyti lėtaeigę sulčiaspaudę – taip vitaminai Jūsų organizmą pasieks efektyviausiai ir greičiausiai. Sveika mityba – dar ne viskas. Praturtinti maisto racioną vertėtų iš vaisių bei daržovių spaustomis šviežiomis sultimis.