Lėtaeigė sulčiaspaudė ar išcentrinė? Skirtumai ir privalumai


Lėtaeigės ar išcentrinės sulčiaspaudės

Turbūt kiekvienas pirkėjas siekia sutaupyti, kai renkasi buitinę techniką namams, todėl visuomet ieško kompromiso tarp prekės kokybės ir kainos. Idealiausia – kai itin geros kokybės techniką galima rasti ir įsigyti su akcija – tuomet būsi tikras, kad įsigijai gerą daiktą.

 

Tačiau šykštus moka du kartus – neverta susivilioti itin pigia buitine technika, nes kyla didelė rizika, kad daiktas bus mažų mažiausiai nekokybiškas, o galiausiai turbūt ir greitai suges.

 

Ši taisyklė Jums padės renkantis sulčiaspaudę. Štai šiuo metu sparčiai populiarėjančios lėtaeigės sulčiaspaudės turi daug daugiau privalumų už įprastas išcentrines sulčiaspaudes. Vienintelis didelis minusas: lėtaeigių sulčiaspaudžių kaina yra aukštesnė. Štai šių sulčiaspaudžių rūšių pagrindiniai skirtumai:

 

- Išcentrinės sulčiaspaudės yra daug triukšmingesnės už lėtaeiges.

- Lėtaigių sulčiaspaudžių sultys – tirštesnės, grynesnės, nesusisluoksniavusios ir neputoja.

- Lėtaeigėmis sulčiaspaudėmis išgautose sultyse yra daugiau naudingųjų medžiagų ir vitaminų, negu sultyse, spaustose tradicinėmis  sulčiaspaudėmis.

- Lėtaigės sulčiaspaudės pritaikytos praktiškai visiems vaisiams ir daržovėms – tiek minkštiems bananams, tiek neįkandamoms imbiero šaknims, net gi žalumynams – špinatams, želmenims ir t.t.

- Lėtaeigės sulčiaspaudės gali ne tik spausti vaisių ar daržovių sultis, bet ir riešutų ar įvairių sėklų bei pupelių pieną.

- Lėtaeiges sulčiaspaudes lengviau plauti ir prižiūrėti bei nėra rizikos susižeisti.

 

Taigi lėtaeigės sulčiaspaudės kokybė ir privalumai prieš tradicinę sulčiaspaudę – akivaizdūs. Šiuo metu Lietuvoje parduodamų sulčiaspaudžių pasirinkimas gana didelis, o kainos priklauso nuo gamintojo patikimumo, kokybės, funkcijų ir papildomų priedų. Tik iš patikimų gamintojų tiekiamos lėtaeigės sulčiaspaudės, kurių komplektacija ir privalumų gausa lemia didesnę jų kainą negu įprastų sulčiaspaudžių. Tačiau sykį sumokėjus tam tikrą sumą, tikrai žinosite, jog įsigijote aukštos kokybės prietaisą.