Kaip blenderis padeda paruošti maistą mažiems vaikams?


Šiandieninė sveikos mitybos samprata skatina tėvelius atsakingiau rinktis kūdikių maistą ir vietoje pirktinio maistelio stengtis gaminti jį patiems. Žinoma, geriausias maistas mūsų vaikams iš natūralių produktų. Sveika ir tikrai paprasta pagaminti maistelį (įvairiausio skonio „daržovienes“) pasinaudojus blenderiu.

 Trintas vaikų maistas Greenis

Kūdikiams iki vienerių metų nerekomenduojama duoti maistelį, papildytą druska, cukrumi ar kitais prieskoniais. Natūralaus sūrumo ar saldumo turi pačios daržovės, pavyzdžiui, natūraliai saldus yra moliūgas, burokėlis, morka. Išvirtas ir sutrintas daržoves paskaninti galima mamos pienu arba mišinuku, daržovių nuoviru, augaliniu aliejumi arba sviestu. Mūsų kūdikiai ir jau ūgtelėję vaikai tikrai turėtų likti patenkinti skania daržoviene, o mamos džiaugtis nepervargusios. Tad pats metas iškeisti trynimo sietelius į gerą blenderį.

 Greenis blenderis vaikų maistas

 

Geras blenderis neabejotinai vienas reikalingiausių pagalbininkų virtuvėje ruošiant įvairius kitus patiekalus. Profesionalūs ir galingi, elektriniai maisto trintuvai (blenderiai) skirti ruošti žaliesiems kokteiliams, riešutams ir netgi ledui smulkinti. Blenderis neleis gaišti bereikalingo laiko, o džiugins skaniausiais trintų vaisių kokteiliais ir kokybišku prietaisu savo virtuvėje. Pasinaudodami blenderiu gaminkite ne tik įprastus vaisių kokteilius, bet ir sriubas, išbandykite gurmaniškus padažus ir kitus patiekalus.

 

Lengvas ir sveikas receptas mažylio pietums

Daržovių tyrelė: 100 g morkų, 100 gramų brokolių, 1 nedidelė bulvė, truputis sviesto arba aliejaus. Į verdantį vandenį įdėkite morką, bulvę,  iki virimo pabaigos likus dešimt minučių, sudėkite brokolius. Išvirusias daržoves pertrinkite su blenderiu, įmaišykite aliejaus arba sviesto.

 

Trintas vaikų maistas Greenis