Kaip prižiūrėti blenderį?


Trintuvai (blenderiai) yra praktiški prietaisai, reikalingi ruošiant įvairius patiekalus. Įsigijus blenderį ar kitą virtuvinį prietaisą visada tikimės, kad jis tarnaus ne vienerius metus. Kokia turėtų būti blenderio priežiūra, kaip juo naudotis, kad veikimo laikas ir akį džiuginanti išvaizda džiugintų kuo ilgiau?

 

Pirmiausia numanomas tarnavimo laikas priklauso ir nuo garantinio laikotarpio. Įsigijus žinomos kompanijos blenderį dažniausiai suteikiama bent jau 3 metų garantija. Kai kurios kompanijos garantinę priežiūrą garantuoja netgi 7 metus. Toks suteiktas garantinis laikotarpis sufleruoja apie gaminio patikimumą, kokybę, kadangi gamintojas žino savo produkto vertę ir patikimumą bei prisiimtą atsakomybę.  

 

Blenderio naudojimas

 

  • Prieš pirmą naudojimą būtinai susipažinkite su naudojimosi instrukcija, kuri įsigijant elektrinį prietaisą yra privaloma.
  • Pamačius išorinį pažeidimą (pav. pažeistą kištuką arba laidą) iškart kreipkitės į pardavėją ir praneškite jam apie tai.
  • Niekada nestatykite trintuvo indo ant pagrindo, kol pats indas nėra pilnai surinktas ir paruoštas naudojimui.
  • Indo grūstuvu naudokitės tik esant uždėtam pagrindiniam indo dangčiui (egzistuoja blenderių, kuriems grūstuvai išvis nebūtini).
  • Keisdami automatines programas prietaisą pirmiausa sustabdykite, o tada keiskite naudojamą programą.
  • Trinant sausus maisto produktus būtina įpilti šiek tiek vandens.
  • Apsižiūrėkite, ar inde netyčia nepalikote ne maisto produktų, pav. šakutės, šaukštelio ir pan.
  • Blenderį visada naudokite ant lygaus sauso paviršiaus, stenkitės, kad dėl didelio apsisukimų skaičiaus blenderis nenuslystų nuo stalo.
  • Jei pajusite, kad blenderis ėmė keisti ar skleisti nemalonų kvapą, nedelsdami išjunkite prietaisą – trintuvas neretai perkaista dėl per ilgo nepertraukiamo naudojimo.
 
 
Greenis blenderis plovimas

Blenderio valymas

Po naudojimo nepalikite blenderio be priežiūros. Blenderio valymas taip pat ne paskutinėje vietoje. Blenderio pagrindą (korpusą) nekiškite po vandeniu, valykite su drėgna šluoste, po to nusausinkite. Tiesa, daugelis blenderių turi savaiminio išsivalymo programą. Tai reiškia, kad į indą reikia pripilti vandens, lašelį įprastai naudojamos plovimo priemonės ir paleisti veikti automatinę plovimo programą. Šį veiksmą galite pakartoti kelis kartus, kol tenkins išplovimo kokybė. Jeigu blenderyje tokios programos nėra, tuomet tiesiog maždaug 1-3 min. paleiskite prietaisą veikti įprastu rėžimu, kol nuo sienelių nusiplaus visi nešvarumai.

 

Blenderio plovimas

 

Laikydamiesi šių paprastų patarimų, instrukcijose pateiktų nurodymų, galėsite žymiai ilgiau džiaugtis įsigytu prietaisu. Trinkite kokteilius, gaminkite trintas sriubas, gurmaniškus padažus, kurkite naujus receptus ir mėgaukitės sveiko maisto gaminimo procesu.