Trinto maisto privalumai


Norint, kad mūsų organizmas gautų kuo daugiau jam reikalingų vitaminų, mineralų, ląstelienos ir kitų svarbių maistinių medžiagų, per dieną reikia suvalgyti iki 0.5kg. šviežių vaisių ir daržovių. Valgant tik neapdorotus produktus, įveikti tokį kiekį gali būti ne tai paprasta, o ir gerai sukramtyti juos būtina.

 

Vitamix trinti kokteiliai

 

Taip pat lyg ir suvokiame, jog valgyti daugiau žalumynų reikia, tačiau kartu suvokiame tai kaip nemalonią pareigą. Tuomet į pagalbą galima pasitelkti fantaziją ir gerti daugiau trintų vaisių daržovių, įvairių žalumynų kokteilių. Šie kokteiliai sveiki ir skanūs, o galimų ingridientų gausybė. Vienas pagrindinių privalumų – jie lengvai virškinami, turi daug skaidulų. Trinti žalumynai ir vaisiai pradeda absorbuotis dar būdami mūsų burnoje. Praktiška, kad tokiais kokteiliais galėsite mėgautis bet kuriuo sezonu.

 

Žalumynų kokteiliai

 

Turint blenderį susitrinti sveiką ir skanų kokteilį ilgai neužtruksite, o naudos iš gausybės vitaminų ir mineralų gausite daug. Šie kokteiliai, dar kitaip vadinami „glotnučiais“, „smūčiais“ ar tiesiog „tirštaisiais kokteiliais“ (angl. smoothie), sparčiai išpopuliarėjo ir Lietuvoje. Greta standartinių ingridientų – bananų, apelsinų, špinatų galima įtraukti ir pikantiškų ingrdidientų, pav. sėlėnų, riešutų, Goji uogų. Atidžiau atrinkus ingridientus, galbūt juos suderinus su mitybos specialistais, galima tokius kokteilius tiekti ir sergantiems žmonėms. Kūdikiams trintas maistas būna vienas iš pirmųjų paragautųjų. Čia ir vėl blenderis tampa nepamainomu prietaisu.

 

Blendriu trinti padažai

 

Kieti, neapdoroti vaisiai ir daržovės įdarbina mūsų virškinamąjį traktą ir suteikia ilgesnį sotumo jausmą, tad matintis vien tik trintu maistu nepatartina nei vaikams, nei suaugusiems. Saiko jausmas, suderinta mityba įtraukiant kuo didesnį kiekį vaisių bei daržovių ir būsime tikrai sveikesni.