Blenderio pagalba išmėginame naujus receptus


Ką skanaus pagaminti šiandien? Kiekvieną, ar bent kas kartą per savaitę nusvyra rankos, galvojant, kuo nudžiuginti namiškius. Ir tas bandytas, ir anas ragauta, įvairūs draugų pasiūlyti receptai išbandyti, o naujo skonio kaip norisi, taip norisi.

 

Tiesa, labai vargti, ypač vakare, po dienos darbų, taip pat nesinori. Šiais laikais įvairiausių prietaisų apstu, tačiau mes vis prisimename tą patį blenderį. Su juo gamintas maistas dažniausiai yra sveika mums ir mūsų vaikams, o galimybės tikrai plačios. Tik reikia mokėti jį „įdarbinti“. Pavyzdžiui, savaitgalį užuolus netikėtam būriui draugų, jūs galite tiesiog greituoju būdu sutrinti daržovių paštetą. Taip taip, paštetas nebūtinai tui būti iš mėsos. Tokių daržovių paštetų receptų legvai galite rasti internete, o vieną („Burokėlių, lazdynų riešutų ir karamelizuotų svogūnų“)  pasufleruosime pasižiūrėti lietuvių itin mėgstamoje Beatos Virtuvėje.

 

Vitamix PRO-750 nauji receptai

 

Turint blenderį įmanoma apsieiti be kai kurių maisto kombainuose dažniausiai naudojamų funkcijų. Tarkime, galite pasigaminti įvairaus skonio ir rupumo užtepų, padažų, kuriais kiekvieną įprastą maisto produktą  paversite neatpažįstamu. Dažnai blenderiai turi sauso smulkinimo indą, kuriame galite susimalti prieskonius, kavos pupeles, jie netgi tinka smulkinti grūdams, maišyti tešlą. Vasarą blenderį galima išnaudoti šaltos kavos gamybai. Aukštesnės kokybės ir galingumo blenderių sauso smulkinimo indai labai efektyviai smulkina, ryžius, riešutus, sėklas ir netgi pupeles. Kažkada Žalioje Virtuvėje su blenderiu sėkmingai pasigaminamo džiovintų datulių ir kepintų žemės riešutų saldainių. Rezultatas tikrai nudžiugino visą kolektyvą.

Datulių saldainiai su Vitamix

 

Paprasčiausia ir lengviausia bei visiems geriausiai žinoma, jog su blenderiu triname kokteilius. Čia jau pasireikšti gali visi, netgi vaikai, nes sudėti mėgstamas daržoves ir vaisius į trintuvo indą labai paprasta. Viską dėkite pagal savo skonį, būtinai užpilkite vandeniu arba sultimis. Kokteiliai, ypač žalieji, jau nebekelia abejonių, kad labai sveika, maistinga ir skanu. Siekiantys išspręsti tam tikras sveikatos bėdas pasidomėkite naudingosiomis konkrečių ingridientų savybėmis atitinkamai pagal savo bėdas.