Trintuvas – sportinio maisto pagalbininkas


Dauguma sportininkų gali patvirtint, kad maisto trintuvas yra milžiniškas pagalbininkas norint tinkamai subalansuoti mitybą . Priklausomai nuo siekiamų tikslų – reikėtų prie jų priderinti ir mitybą. Visas maistas susideda iš tam tikro kiekio mikroelementų (angliavandenių, baltymų ir riebalų).

 Trinti žalieji kokteiliai

Dažniausiai sportininkai sudegina labai daug kalorijų. Sportininkams reikėtų maitintis bent 5-6 kartus per dieną. Tačiau užimti žmonės ne visada gali taip dažnai valgyti ir gaminti maistą. Todėl maisto trintuvas gali pasitarnauti kaip puikus pagalbininkas norint greitai pasigaminti pilnavertį patogiai suvartojamą papildų kokteilį. Ištvermės sportininkų maisto bazės pagrindą turėtų sudaryti angliavandeniai, nes tai yra energijos šaltinis. Naudingų angliavandenių yra gausu įvairiose grūdinėse kultūrose. Avižos yra tobulas produktas papildų kokteiliui, į blenderį galima įdėti 50g avižų, bananą, 30-50g baltymų iš papildų parduotuvės ir 200ml vandens. Taip suplaksite skanų ir maistingą papildų kokteilį, kuris Jums suteiks ištvermės sporte ir palaikys gerą savijautą.

 Trinti žalieji kokteiliai

Jeigu nenorite naudoti susintetintų baltymų papildų ir maitinatės tik naturaliais produktais, tuomet kokteilyje galite naudoti kitus baltymų šaltinius kaip pavyzdžiui: virta/kepta vištienos krūtinėlė, sojos produktai, tunas arba tiesiog varškė. Žmonės besirūpinantys savo sveikata, pradeda užsiiminėti sportu tam, kad palaikytų gerą savijautą arba padailintų kūno linijas. Po sporto atgauti jėgas ir padėti atsistatyti raumenims rekomenduotume žaliąjį kokteilį.

 

Mūsų mėgstamas žaliojo kokteilio receptas:

Į blenderį dėkite: 4 vnt. prinokusių kivių, 1vnt. banano, 3vnt. saliero kubelių, įpilkite 2 puodelius vandens.Viską išplakite su trintuvu ir gausite sveiką bei puikiai jėgas gražinantį kokteilį.

 Trinti žalieji kokteiliai

Blenderis nėra būtinas prietaisas virtuvėje, bet daugumai ir ypač sportininkams, tai gali būti tobulas pagalbininkas virtuvėje. Blenderį galima naudoti siekiant paįvairinti sveiko maisto racioną, papildyti savo mitybą produktais, kuriuos sudėtinga suvalgyti tradiciniu būdu, arba tiesiog norint palengvinti įprasto maisto gamybą.