Kokią vaisių džiovyklę pirkti ir kaip išsirinkti geriausią?


Šuo metu vaisių džiovyklių pardavimo rinkoje išvysite ne vieną ir ne du modelius, tad pasirinkimo variantų apstu. Tačiau kaip išsirinkti tą geriausią ir praktiškiausią džiovyklę, kokiais pasirinkimo kriterijais vadovautis? Prieš pradedant rinktis iš parduodamų džiovyklių gausos, prieš tai reikėtų atsiminti keletą dalykų. Pirmiausia, geras džiovintuvas nebūtinai turi būti pats brangiausias, jums yra svarbiau įvertinti, kokius reikalavimus jam keliate.

Vaisių džiovintuvai Sedona Combo

Horizontali džiovinimo sistema

Pirmiausia, ko tikimės iš bet kurios vaisių džiovyklės – tiesiog stabilaus ir lengvai kontroliuojamo džiuvimo proceso. Tam reikalingas tolygus temperatūros paskirstymas, kurį užtikrina horizontali džiovinimo sistema. Tokia sistema paprastai būna sumontuota galinėje prietaiso dalyje. Šaltas oras yra įtraukiamas į kaitinimo spirales, sušildomas iki reikiamos temperatūros ir tolygiai paskirstomas tarp padėklų, tokiu būdu produktai vienodai džiūsta ir drėgmė yra išpučiame per kitą džiovintuvo galą. Tokią džiovinimo sistemą turi Excallibur maisto džiovyklės.

Horizontali džiovinimo sistema

Dviejų lygių temperatūros laikmatis

Žymiau greičiau ir kokybiškiau už įprastas džiovykles, savo darbą atlieka prietaisai, turintys dviejų lygių temperatūros laikmatį (greitąjį ir lėtąjį režimus). Džiovinant drėgnus vaisius ir daržoves pradžioje reikalinga aukštesnė temperatūra, kad produktai nepradėtų rūgti ir nesidaugintų bakterijos. Vėliau temperatūra sumažinama, kad būtų išsaugoti vitaminai ir kitos vertingos medžiagos. Tokie džiovintuvai, kaip Sedona Combo, džiovinimo pradžioje pakelia temperatūrą iki 68 laipsnių pagal Celsijų, o po poros valandų ją sumažina iki 48 laipsnių pagal Celsijų ar dar žemesnės. Taip produktai išdžiovinami greičiau ir išsaugo vitaminus ir mineralus.

Sedona vaisių džiovyklė

Temperatūros reguliavimo laikmatis

Maisto džiovyklės turi papildomas funkcijas, kuriomis naudojantis galima pačiam reguliuoti džiovinimo trukmę, temperatūrą arba nustatyti rekomenduojamą automatinį režimą. Kiekvienas produktas turi savo individualų džiovinimo laiką, todėl patogiai valdomas temperatūros laikmatis yra viena iš svarbesnių funkcijų.

Excalibur dziovintuvas temperaturos laikmatis

Elektroninis valdymas

Dar vienas iš galimų džiovyklės pasirinkimo aspektų – elektroninis ar mechaninis valdymas. Priešingai nei įprastas mechaninis, elektroninis džiovintuvo valdymas yra žymiai tikslesnis. Taip pat išvengiama išsikišusių rankenėlių, kurios kliūva valant priertaiso paviršių.

Elektroninis džiovintuvo valdymas

Džiovintuvo padėklų skaičius

Priklausomai nuo to, kur statysite džiovintuvą ir kiek vietos turite namuose, rinksitės ir jo dydį. Atitinkamai nuspręsite, koks turėtų būti padėklų skaičius. Jei turite gausią šeimą ir rudenį neturite kur dėti begalės sodo bei daržo gėrybių, tuomet rinkitės 10-ies padėklų džiovyklę.

Džiovintuvo padėklų skaičius

Kur parduodamos vaisių ir daržovių džiovyklės?

Tai visgi kokią rinktis maisto džiovyklę, kad ji tarnautų kuo ilgiau ir džiugintų puikiais, gardžiuotis sveikais užkandžiais priversiančiais rezultatais? Vaisių džiovyklės parduodamos tiek internetinėse, tiek specializuotose smulkios virtuvinės įrangos parduotuvėse. Kad išvengtumėte ilgų paieškų ir pilnai neatsakytų klausimų, drąsiai kreipkitės į Žalią Virtuvę ir mes padėsime atsakyti į rūpimus klausimus. Jei pavyks pataikyti šventiniu laikotarpiu, galbūt įsigysite gerą džiovintuvą ir šiek tiek pigiau. Tiesa, pas mus visada taikoma lanksti nuolaidų sistema visoms mūsų parduodamoms prekėms.