Džiovinti obuoliai - sveika ir gardu


Obuolių džiovinimas namuose yra puikus būdas pasiruošti atsargų žiemai. Džiovintus obuolius mėgstame visi, tai yra puikus bei sveikas užkandis suaugusiems ir vaikams. Pasiruošti džiovintų obuoliukų namų sąlygomis yra visiškai nesudėtinga pasitelkus į pagalbą elektrinį maisto džiovintuvą.

Džiovinti obuoliai

Žinoma, vienas seniausių galimų kitų obuolių džiovinimų būdų namuose – elektrinėje orkaitėje. Jį galima vadinti rankiniu, kadangi reikia įdėti nemažai rankų darbų, siekiant optimaliausio varianto. O jei dar už lango karščiai, karšta ir tvanku pasidaro virtuvėje, malonumo iš šio darbo lieka mažai. Dažnai ir dėl tinkamai nesureguliuotos temperatūros obuolių skiltelių kraščiukai apskrunda iki nuodėgulių. Džiovinant specialiai maisto produktų džiovinimui pritaikytame prietaise, t.y. obuolių džiovyklėje, išvengsime daugelio galimų nesėkmių. Pirmiausia, joje produktai yra neperkaitinami ir išlieka didesnė dalis maistingųjų medžiagų, aromatas bei skonis. Džiovintų obuolių kaina taip pat bus žymiai mažesnė, nei pirktų parduotuvėje. Kadangi yra temperatūros laikmatis (termostatas), galima patogiai, skirtingam produktui parenkant atitinkamą rekomenduojamą temperatūrą, išdžiovinti didelį kiekį, vienodai gražiai apskrudusių obuoliukų ir krauti atsargas žiemai.

Džiovinti obuoliai

Bet kokiu atveju, geras ir patikimas prietaisas jums bus naudingas ilgus metus. Obuolių džiovyklę panaudosite džiovinant ne vien sausus, bet ir drėgnus produktus.Tam tereikia įsigyti specialius, drėgno džiovinimo lakštus. Džiovyklės būna ir itin kompaktiškos, kadangi projektuojamos netgi dešimtimis aukštų į viršų. Kai kuriuose modeliuose galima džiovinti ir skirtingus produktus vienu metu, kadangi įmontuoti du ventiliatoriai, veikiantys skirtingais režimais. Ši džiovintuvų funkcija mums suteikia itin didelę naudą, kadangi sutaupome dalį savo brangaus laiko.

Drėgno džiovinimo lakštai

Kokią obuolių džiovyklę pasirinkti geriausiai jums gali patarti specialistai. Jei neturite laiko nuvykti į pačią parduotuvę, pas mus drąsiai galite konsultuotis paskambinus ir telefonu arba atsiuntus užklausą elektroniniu paštu. Prekiaujame tokiais, puikiai žinomais džiovintuvais kaip Sedona, Excalibur, Le'quip. Kiekvienas modelis skiriasi padėklų skaičiumi, galingumu, turi laikmatį ar ne, galų gale – apdaila. Beje, pasirinkus džiovyklę su laikmačiu, jums nereikės patiems sekti džiovinimo proceso ir nebijoti pamiršti išjungti prietaiso. Visgi tik nuo jūsų priklausys, kokį modelį pasirinksite sau. Mes pasistengsime jį pasiūlyti geriausia kaina.