Namuose džiovinti pomidorai


Užderėjus gausesniam pomidorų derliui, galime ne tik kaip įprasta konservuoti į stiklainius, bet ir pasiruošti atsargų žiemai juos džiovinant. Italai pomidorus nuo seno džiovina tiesiog karštoje saulėje. Lietuvoje pomidorams džiovinti saulės spindulių gali ir neužtekti, todėl į pagalbą galime pasitelkti šiuolaikinę techniką – elektrinę maisto džiovyklę.

Galbūt pomidorų džiovinimas nėra vienas iš populiariausių šių sultingų daržovių konservavimo būdų, tačiau neabejotinai turintis praktinę naudą. Kaip ir daugelį kitų maisto produktų, pomidorus galima džiovinti orkaitėje, tačiau įsigijus elektrinę džiovyklę turėsime greitesnį ir profesionalesnį rezultatą. Naudojant maisto džiovyklę, lyginant su kitais tradiciniais konservavimo ar šaldymo metodais, galima netgi sutaupyti (eksplotavimo išlaidos siekia vos 0,20-0,30 euro centų per vieną valandą). Džiovinti pomidorai labai skanu kaip padažų pagardas su makaronais, daržovėmis, mėsa, duona. Susidžiovinus pomidorų ir sandariai juos laikant, ir žiemą galėsite mėgautis pikantiško skonio gardumynu.

 

Džiovinti pomidorai

 

Džiovinti pomidorai prieš naudojimą dar turėtų būti papildomai apdorojami. Geriausia juos trumpai pamirkinti šiltame vandenyje, kad šiek tiek suminkštėtų ir prieš dedant į patiekalą vėl nusausinti. Taip atsiskleis jų pirminis skonis ir kvapnumas. Siekiant, kad džiovinti pomidorai įgautų šiek tiek pikantiško skonio, galite dieną kitą pamirkinti juos aliejuje, vyne ar mėgstamo skonio sultinyje. Pomidorų skoniu įsigėrusį aliejų galėsite panaudoti dar kartą, gardinant įvairias salotas

 

.Kokią džiovyklę pasirinkti, už kokią kainą, geriausiai jums gali patarti specialistai, atstovaujantys savo produkciją ir su ja tinkamai susipažinę. Jei neturite laiko nuvykti į pačią parduotuvę, pas mus drąsiai galite konsultuotis paskambinus telefonu, atsiuntus užklausą elektroniniu paštu. Prekiaujame tokiomis, puikiai žinomomis džiovyklėmis kaip Sedona, Excalibur, Le'quip. Kiekvienas džiovyklės modelis gali skirtis padėklų skaičiumi, galingumu, turi laikmatį ar ne, galų gale – apdaila (plastikas ar nerūdijantis plienas). Beje, pasirinkus džiovyklę su laikmačiu, jums nereikės patiems sekti džiovinimo proceso, nebijosite pamiršti išjungti prietaiso. Visgi tik nuo jūsų priklausys, kokį modelį pasirinksite sau.