Džiovinti moliūgai


Rudenį moliūgų derlius Lietuvos laukuose būna tikrai gausus. Kaip panaudoti moliūgą? Kai pabosta saldžios virtos moliūgienės, moliūgų sriuba, moliūgų blynai, likusias atsargas galima susidžiovinti ir atsidėti žiemai. Vėl į pagalbą kviečiame elektrinį džiovintuvą.

 

Moliūgų džiovinimas 

 

Kaip paruošti moliūgą džiovinimui

Ruošiant moliūgus džiovinimui, juos reikia nulupti, išimti sėklas (sėklas reikėtų džiovinti atskirai) ir supjaustyti gabaliukais. Moliūgą pjaustyti reikėtų stambesniais gabaliukais, kadangi šie džiovinant stipriai susitraukia. Paruoštus moliūgų gabaliukus belieka sudėti į džiovintuvą ir nustatyti atitinkamą programą. Taigi, moliūgų džiovinimas visai nesudėtingas procesas.

 

 

džiovinti moliūgai

 

Kokį džiovintuvą rinktis moliūgų džiovinimui?

Pati aukščiausia džiovintuvo kaina yra nebūtinai rodiklis, kad tai bus pats kokybiškiausias prietaisas. Geriausia, kad savo keliamus norus išvardintumėte specialistams, atstovaujantiems savo produkciją ir tinkamai su ja susipažinusiems. Jei neturite laiko nuvykti į pačią parduotuvę, pas mus drąsiai galite konsultuotis paskambinus telefonu, atsiuntus užklausą elektroniniu paštu. Prekiaujame tokiomis, puikiai žinomomis džiovyklėmis kaip Sedona, Excalibur, Le'quip. Tik nuo jūsų asmeninių poreikių ir galimybių priklausys, kokį modelį iš šių pasirinksite sau.

Moliūgų džiovintuvas

Džiovintų moliūgų traškučiai

Vietoje greitojo maisto pasiūlykime vaikams sveikų užkandžių – džiovintų moliūgų traškučių. Moliūguose esti vitaminų B1, B2, C, PP, o pagal karoteno kiekį pirmauja, palyginti su kitomis daržovėmis.Tokių traškučių skonis, maistingumas ir kaina neprilygs jokiems kitiems pirktiniams ir nenatūraliomis medžiagomis prisotintiems „čipsams“. Jums tereikia supjaustyti moliūgą plonais gabalėliais, prieš tai juos nulupus. Norėdami pikantiškesnio skonio, galite apibarstyti būsimus traškučius mėgiamais prieskoniais, pav. rozmarinu, juodaisiais pipirais, kariu ar tiesiog druska. Įtraukite į moliūgų džiovinimo paruošiamuosius darbus ir savo vaikus, taip turėsite dar vieną smagaus laiko praleidimo drauge būdą.

P.S. Džiovintas mažoje temperatūroje moliūgas gali pradėti pelyti, todėl svarbu džiovintuve nustatyti ne mažesnę nei 35 laipsnių temperatūrą, o daugiausiai – 42 laipsnius. Žinant šį niuansą ir turint elektrinį džiovintuvą, moliūgų džiovinimas taps visiškai lengvu procesu.