Kaip pasigaminti žaliojo kokteilio?
Žaliuosius kokteilius ruošti labai paprasta. Tereikia turėti elektrinį plakiklį, vaisių ir žalumynų. Užtruksite vos kelias minutes.
Nepraktikuojantiems žaliavalgystės patartina tokį kokteilį maišyti iš maždaug 60 procentų vaisių (geriausiai nerūgščių) ir 40 procentų žalialapių daržovių, prieskoninių žolelių ar laukinių žolių. Dabar pats žalumynų ir vaisių pikas – taigi galite eksperimentuoti, atrasti naujus skonius.
Žinovai pataria vienu metu nemaišyti labai daug skirtingų ingredientų (geriausia 2 - 4).
Žaliąjį kokteilį, be abejo, skaniausia ir naudingiausia gerti ką tik suplaktą. Tačiau prireikus, galima laikyti ir dvi tris dienas šaldytuve – maistinės vertės nepraranda.
Keletas žaliųjų kokteilių receptų. Išbandykite!
Vidutinio dydžio sultinga prinokusi kriaušė, 100 g gerai prinokusio meliono, 100 g cukinijos, saujelė petražolių, saujelė špinatų, stiklinė (250 ml) kambario temperatūros vandens (gali būti paprastas arba negazuotas mineralinis).
Nuluptą kriaušę, melioną ir cukiniją padalykite į kelias dalis (kad būtų patogiau trinti). Visus išvardytus produktus sudėkite į trintuvą, supilkite vandenį ir gerai sutrinkite, kol taps vientisa mase.
2 obuoliai (geriausiai tiktų saldūs, šiek tiek miltingi, pvz., alyviniai), sauja aviečių, sauja šilauogių (arba mėlynių), šaukštelis medaus, didelė sauja mėgstamų žalialapių salotų, žiupsnelis cinamono, stiklinė vandens.
Obuolius nulupkite, perpjaukite į keturias dalis ir išimkite sėklas. Visus ingredientus sudėkite į plakiklį, sukrėskite medų, supilkite vandenį ir gerai išplakite.
Du salierų kotai, saujelė petražolių, puodelis mėlynių, du nedideli bananai ir stiklinė vandens.
Salierų kotus supjaustykite gabalėliais. Visus produktus dėkite į plakiklį ir plakite. Plakite šiek ilgėliau, nes salierų kotai paprastai būna gana kieti ir nelengvai sutrinami.
Du sultingi gerai prinokę pomidorai, paprika, ryšulėlis petražolių, keli šviežių bazilikų lapeliai, žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų, skiltelė česnako, pusės stiklinės vandens.
Nuo pomidorų nulupkite odelę. Pomidorus ir papriką supjaustykite gabalėliais, kad būtų lengviau plakti. Viską dėkite į plakiklį ir gerai išplakite. Jei kokteilis kiek per tirštas, įpilkite dar šiek tiek vandens. Jei trūksta skonio, dar truputį pasūdykite.
Kelios prinokusios kriaušės, gerai prinokęs didelis persikas (arba pora mažesnių), ryšulėlis mėtų, stiklinė vandens.
Kriaušes nulupkite, padalinkite į keturias dalis, išimkite sėklas, persiką taip pat perpjaukite, išimkite kaulą. Visus ingredientus išplakite plakikliu. Šis kokteilis ypač skanus atvėsintas.
Šaltinis: ji24.lt