5 priežastys, kodėl namuose verta turėti lėtaeigę sulčiaspaudę


Šviežiai spaustos daržovių sultys tai tikra dovana Jūsų organizmui, kadangi jose gausu žmogui gyvybiškai svarbių maistinių medžiagų. Anokia čia naujiena. Tačiau ko galbūt nežinote, tai, kad sulčių išspaudimo metodas turi didelę įtaką jų maistingumui. Nustatyta, kad naudojant lėtaeigę sulčiaspaudę gaunamos pačios maistingiausios ir skaniausios daržovių sultys. Išvardinsime 5 priežastis, kodėl verta gerti namuose lėtaeige sulčiaspaude išspaustas sultis:

1. LĖTOS EIGOS SPAUDIMAS – DAUGIAU MAISTINIŲ MEDŽIAGŲ SULTYSE

Dauguma žmonių šviežiai spaustas daržovių sultis geria dėl jų naudos sveikatai. Šviežiai pagamintose sultyse yra nemažas kiekis vitaminų, mineralų, fermentų, skaidulų ir kitų maistinių medžiagų. Tačiau kaip užtikrinti, kad daržovėse esančios maistinės medžiagos tikrai patektų į stiklinę? Atsakymas – sulčių spaudimas naudojant lėtaeigę sulčiaspaudę. Dėl lėto proceso, prarandama labai mažai maistinių medžiagų. Be to, nėra naudojama šiluma, kuri taip pat gali turėti įtakos maistingumui. Tokiu būdu galite mėgautis šviežių daržovių gėrimu, kupinu naudingų medžiagų.

2. LĖTOS EIGOS SPAUDIMAS GERINA MAISTINIŲ MEDŽIAGŲ PASISAVINIMĄ

Mūsų organizmui ne visada lengva pasisavinti vertingas maistines medžiagas iš daržovių ir vaisių. Šios maistinės medžiagos paprastai yra augalų arba vaisių ląstelėse, kurios dažniausiai turi tvirtas sieneles. Gera lėtaeigė sulčiaspaudė gali suardyti šias sieneles ir palengvinti maistinių medžiagų pasisavinimą iš sulčių. Šis procesas panašus į tai, ką daro jūsų dantys, kai kramtote maistą.

3. LĖTAEIGĖS SULČIASPAUDĖS MAŽINA MAISTO ŠVAISTYMĄ, LYGINANT SU CENTRIFUGINĖMIS

Maisto atliekos išlieka didelė problema. Lėtaeigė sulčiaspaudė yra puikus būdas joms sumažinti. Lėtaeigė sulčiaspaudė išspaudžia sultis iš visų daržovių, vaisių, žolelių ir prieskonių dalių, todėl niekas nenueina perniek. Be to, lėtos eigos spaudimo būdu gaunama daugiau sulčių nei naudojant kitus sulčių spaudimo metodus. Kai kurių šaltinių teigimu, tai gali sudaryti apie 35–50 % daugiau. Tai ne tik leidžia sutaupyti perkant daržoves, bet ir sumažina daržovių bei vaisių atliekas.

4. Sultys, išspaustos su lėtaeige sulčiaspaude, yra skanesnės

Sultys, išspaustos su lėtaeige sulčiaspaude, turi ne tik didesnę maistinę vertę, bet ir yra skanesnės. Dėl lėto ingredientų smulkinimo skonis tampa daug turtingesnis. Taip pat paprastai būna ryškesnė spalva ir kvapas. Kita priežastis – lėtaeigė sulčiaspaudė sumažina deguonies ir sulčių sąlytį. Dėl to nevyksta oksidacija – procesas, dėl kurio genda produktai. Tai taip pat reiškia, kad su lėtaeige sulčiaspaude išspaustos sultys gali būti laikomos ilgiau, jei laikomos šaldytuve. Be to, šiose sultyse būna mažiau nuosėdų.

5. Lėtaeigės sulčiaspaudės išsaugo geriausia, ką duoda gamta

Spausdami sultis su lėtaeige sulčiaspaude gaunate spalvingas, kvapnias ir skanias sultis be jokių dirbtinių priedų, tokių kaip dažikliai, skonio stiprikliai ar saldikliai! Prekiaujame tik pačios aukščiausios kokybės sulčiaspaudėmis, pagamintomis ir sertifikuotų ir sveikatai nekenksmingų medžiagų. Galite būti ramūs, jog į sultis nepateks jokia sveikatai kenksminga dalelė. Patiems išrankiausiems verta pagalvoti apie išimtinai iš nerūdijančio plieno pagamintas lėtaeiges sulčiaspaudes.